Layar Tancep

Kapan terakhir koe nonton layar tancep? Nek nyong pas esih umur pitung taun kayane. Esih cilik lah pokoke.

Bocah cilik, wengi-wengi glatakan terut lapangan. Pokoke petakilan mbanget. Jane ora gur pengin nonton layar tancep si. Ana kepenginan liyane. Apa jajal? Ya apa maning nek ora tuku kacang guduk sing dicontongi karo koran. Kacang guduk kue cemilan sing khas mbanget nek pas ana layar tancep. Kacang guduke esih kebul-kebul mengini mbanget, regane pas kui lima ngatus perak.😆

Siki layar tancep ka wis angel ditemoni nang ngendi bae yo. Apa anu wis ora jamane ya? Mempere si durahane wis akeh layar datar sing gede mbanget, tapi ora ditancepaken nang lapangan apa alun-alun. Layare nemplek nang gedung gede sing dijenengi Bioskop. Mempere kaya kue mbokan yo.

LAYAR TANCEP

Ceritane malem minggu wingi nang lapangan desa nggone nyong ana acara nonton bareng. Nonton film-film pendek karyane bocah mBanjarnegara. Filme ditontonaken nang layar tancep. Tapi layar tancepe ora kaya gemiyen. Nek gemiyen li nganggo bujur putih sing amba tur dawa yo. Nek iki ora. Layare ora gede-gede mbanget, tapi lumayan bisa nggo hiburan warga.

Buktine, wong sedesa karo bocah cilik-cilik pada metu umah kabeh. Boyong maring lapangan nonton film layar tancep.

Jere acara iki sing nganakna bocah-bocah KKN. Iye nang nggone nyong lagi ana bocah KKN sekang UNSOED. Ora murni dianakna bocah KKN sih, wong jere anu didukung Komunitas Godong Gedang (GG). Komunitas sing aktif nganakna nonton bareng nang Desa-Desa karo Sekolah. Kreatif yo.

Layar Tancep iki labuh jam 21.00 WIB. Mbuh geduk jam pira. Nyong dewek nonton geduk jam 23.00 WIB. Soale Nyonya Besar kanyesen nang lapangan. Njaluk bali bae. Padahal nyong jane garep melo kuis sing dianakna panitia. Lha ka malah Si Nyonya njaluk bali bae.

Ya wis, nyong bali baelah. Lagian ora ana bakul kacang guduk. Anane bakul mie ayam. Jyaaan. . .

Weleh, nyong urung cerita tentang film apa sing diputer yo. Sambung ngesuk-ngesuk baelah ya. Ngapurane nek ora tutug nulise.

14 komentar

  1. jaman SD nih pernah nonton layar tancep di rumah saudara . Idah aku nanti ya ngerapel baca postingannya

  2. Dulu pas sunatan ortu nanggap layar tancep, pelem Dono Kasino yang diputer. Kacang godok emang joss! Kalo di kota masih ada tapi udah pake LCD trus pake layar ga terlalu besar dipasang di pertigaan biasanya.

  3. Aku terakhir nonton layar tancap waktu SD kelas 1 kalo gak salah…waktu itu nontonnya yang film Tragedi Bintaro itu😀

  4. mak…
    saya ga ngerti, tp enak dbacanya😀

  5. jaman muda, hiburan yang lagi buming ya..layar tancep, film filmnya Oma Irama, beri prima, eva arnaz….POKOKNYA asiek lah nonton layar tancep mah, pulangnya bisa nganterin kenalan baru hasil tebar pesona…hahay,

  6. nyong wis 20 taun malah

  7. Wakakakaa…. adulaaaa… wis suwe ora maca tulisan ngapak, nyong serasa agi njagong nang sandinge nini-nini karo nginang karo cerita jaman cilike mbien…

  8. tahun 2010 kyk terakhir ndelok.

  9. tontonan layar tancep mbiyen nang desaku biasane teka BKKBN🙂

  10. lah kepriben sih, kok langka cerita gelute😀

  11. nyong wis lawas bangetlah, ora nonton layar tancep. kayane kit jaman SD lho….

  12. Kalau aku baru beberapa tahun yg lalu pas zaman KKN. Pas itu tim KKN kami bikin acara layar tancep buat warga, hehe….

  13. bolak balik kesini, suka error saat ng’posting komentare’ kalo di WP mah..jeh….mungkin lemot koneksinya kali mah ya.

  14. Kyaaa lucu banget Idah😀. Aku belum pernah nonton layar tancep, seru kayaknya ya sambil semilir angin gitu

Hayoo...Ngomen dengan bijak, ya! ^_*

Isikan data di bawah atau klik salah satu ikon untuk log in:

Logo WordPress.com

You are commenting using your WordPress.com account. Logout / Ubah )

Gambar Twitter

You are commenting using your Twitter account. Logout / Ubah )

Foto Facebook

You are commenting using your Facebook account. Logout / Ubah )

Foto Google+

You are commenting using your Google+ account. Logout / Ubah )

Connecting to %s

%d blogger menyukai ini: