Lewiyan

Rika pada ngerti artine lewiyan, mbokan? Nek bahasa gaule bisa dipadakna karo kata sisa. Jane istilah lewiyan patia ora sopan menurute nyong, lho. Menurut pendapate nyong lho, ya.

Kata lewiyan sing menurute nyong ora pantes didenggo, ya, pas nang panganan. Caritane, nggon nyong mau nembe bae yasinan. Terus, isih ana jajanan, sing tunggale wis dimaem Ibu-Ibu jama’ah yasinan.

Wong wis maeman, bisa ugi Ibu-Ibune wis wareg. Dadine jajane lewih lumayan akeh. Tradisine nggong nyong, nek lebar yasinan koq ana lewiyan, kui dibageni maring sedulur karo tetangga.

Lha pas dikon jujug-jujug, koq nyong dikon ngomong kaya iki “Uwa, iki kon jujugna lewiyan yasinan”. Otomatis nyong ya rada pekewuhlah. Pikirane nyong, masa lewiyan diweh-wehna wong. Hahahaha.

Ana pembelaan sekang Bapake nyong. Jerene timbang mubadzir, mending dibagi-bagi karo sedulur. Okelah, madan masuk akal. Tapi, njur nyong ora ngomong lewiyan.

Nyong ngomong kaya kiye “Uwa, iki kon njujugna jajan”. Wis, cukup bgt menurute nyong. Ora ana embel-embel lewiyan, meski jane ya lewiyan. Soale, ben sing garep maem ora gamam. Plus, ora kakehen komentar.

:mrgreen:

Dadi, kata lewiyan aja diterus-terusna lah. Jan, anu ora apik mbanget. Mending ngomong bae intine. Menurute nyong lho, ya.

Nek menurute rika priwe?

11 komentar

  1. titi esti · · Balas

    Nek ora gelem dijujugi lewiyan ya melu yasinan baee… Hehe
    Nek neng bandung, sing lewih kaya kuwe biasane dibungkusi plastik digawa bali sing pada teka.

  2. podho mbak, biasane yen wis rampung acara, isih ono panganan yo di dum nyang tonggo-tonggo.
    tapi ora ono istilah lewiyan neng klaten🙂

  3. ooo.. begitu…

  4. intinya sih ngerti deh ceritanya, tapi aku gak bisa jawab pakai bahasa jawa nh Idah🙂 tapi memang gitu kok kalau ada aara dirumah tetangga pasti dikasih bukan karena sisa

  5. Transletenya mana?😥

  6. *nangess*
    pas dah lama gak maen ke blog si idah pas pulak bahasa jawa diaaaaa

  7. Apaan tuh?
    Ra ono transletane😀

  8. Pada baen, nyong rasane nek ngomong lewiyan kok ra pati sopan lho,,,apa maning di weh weh ken maring tanggane..ya intine baelah…maringi jajan ngunu Dah…#selanjutnya nyong ngekek gganggo boso kaya kiyeh…hahahahaha

  9. aku malah lagek reti lewiyan😀

  10. Idaaaaah….
    iki ngomong apaan siiih?

    Ora ngerti attuh laaaah…hihihi…

  11. ini bahasa dialek Banjarnegara ya Dah…, beda2 ya dengan dialek Jawa Tengah lainnya?

Hayoo...Ngomen dengan bijak, ya! ^_*

Isikan data di bawah atau klik salah satu ikon untuk log in:

Logo WordPress.com

You are commenting using your WordPress.com account. Logout / Ubah )

Gambar Twitter

You are commenting using your Twitter account. Logout / Ubah )

Foto Facebook

You are commenting using your Facebook account. Logout / Ubah )

Foto Google+

You are commenting using your Google+ account. Logout / Ubah )

Connecting to %s

%d blogger menyukai ini: